Duo zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd.

image

Zorg op maat volgens Verloskees

Verloskees is een kleinschalige praktijk, die reguliere verloskundige zorg graag afstemt op individuele wensen. Je hebt bij ons twee vaste verloskundige, die veel tijd voor je nemen en bij de begeleiding uitgaat van wat jij belangrijk vindt. Samen vormen ze een geolied en gemotiveerd team.

De praktijk staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister van onze beroepsgroep de KNOV en is lid van de Verloskundigen Coop Groningen. Ook zijn we aangesloten bij het verloskundig samenwerkingsverband ‘Stad&Ommeland’.

Omdat er we het belangrijk vinden om bij te dragen aan het opleiden van toekomstige collega's hebben wij regelmatig Verloskundigen In Opleiding (VIO's) bij ons stage lopen.

 • Zwangerschap

  Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je bij ons inschrijven. Met ongeveer negen weken zwangerschap heb je je eerste afspraak met een van jouw vaste verloskundigen (geef het aan als je een voorkeur hebt voor één van de twee teams).

  Voor ongeveer de helft van de controles kom je bij haar. De andere helft zullen bij de andere verloskundige van het team zijn. Een van deze twee is ook bij je bevalling. De afspraken duren een halfuur, zodat er naast de medische controles veel tijd over is om elkaar goed te leren kennen en steeds te kijken wat jij nodig hebt voor een fijne zwangerschap.

  Je krijgt bij ons de reguliere verloskundige basiszorg, maar er is altijd ruimte om daar in overleg op te variëren. Gemiddeld zijn er tijdens de zwangerschap twaalf afspraken. Maar misschien wil je liever minder controles of heb je juist behoefte om ons (tijdelijk) wat vaker te zien. Alles is bespreekbaar en we houden ervan als je aangeeft wat je graag wilt.

 • Bevalling

  We begeleiden bevallingen thuis, in het UMCG en in het Martini Ziekenhuis. Alle drie hebben we veel ervaring met thuisbevallingen, badbevallingen en verticale bevallingen (op de baarkruk, bijvoorbeeld). Maar we werken ook samen met gynaecologen en zelfs als er een medische indicatie is, kunnen we soms toch bij je ziekenhuisbevalling zijn.

  Zie je precies voor je hoe je het liefst wilt bevallen? Of heb je er juist alleen vage ideeën bij? We kunnen je helpen dit concreet te krijgen door je te vertellen welke opties je allemaal hebt en met je mee te denken. We staan open voor ‘buiten de hokjes’ en er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Als jij je keuzes en wensen duidelijk hebt, hebben wij alle kennis en ervaring voor ondersteuning die daarbij past.

 • Kraamtijd

  Als je baby is geboren zien we elkaar nog drie of vier keer, afhankelijk van wat je nodig hebt. Bij de kraamvisites bekijken we hoe je herstel verloopt en hoe het gaat met de baby, je partner en eventuele oudere kinderen. We werken daarbij samen met de kraamzorg (met name Buurtzorg Kraam) en zijn eindverantwoordelijk voor de begeleiding van je herstel en de borstvoeding. Pas als de baby zes weken oud is, sluiten we de zorg af.