Kleinschalige en persoonlijke zorg: de beste werkwijze (vinden wij)

image

Bij verloskees heb je twee vaste verloskundigen; team Marije&Bente of team Anna&Joyce. Iedere duo begeleidt samen een aantal zwangeren per maand. Je hebt dus twee vaste verloskundigen, twee vaste gezichten die je zullen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en de tijd erna. Zo hebben we twee teams die elkaar ook kunnen opvangen bij ziekte, vakantie of bevallingen die tegelijk plaatsvinden. 

Meer dan standaard zorg

Onze praktijk is bewust klein en we kiezen ervoor een beperkt aantal zwangere vrouwen en partners tegelijk te begeleiden. We plannen een halfuur in voor de afspraken, zodat er naast de controles veel ruimte is voor andere onderwerpen.

Want je bent natuurlijk niet alleen een zwangere vrouw. Je bent ook je unieke zelf, met een heel leven eromheen. Je partner, eventuele andere kinderen, jullie werk en manier van leven spelen een grote rol bij het verloop van de zwangerschap en de bevalling. Daarom kijken we naar het grote plaatje. Het hele lichaam, het hele gezin en het hele proces van (opnieuw) ouders worden.

Pas dan weten we écht hoe het met jullie gaat en leren we jullie goed kennen. Zo vinden wij ons werk het leukst, maar het geeft jullie ook alle kans om je helemaal vertrouwd te voelen bij degene die je begeleidt tijdens een van de belangrijkste periodes van je leven.

Vertel ons wat je wilt

Bij onze individuele manier van werken is het logisch dat we uitgaan van wat jij en je partner willen voor de zwangerschap en bevalling. We geven reguliere zorg, maar in overleg kunnen we hierin aanpassen zodat jullie je er goed bij voelen.

Denken in mogelijkheden

We begeleiden vaak thuisbevallingen, maar gaan net zo lief met je mee naar het UMCG of het Martini Ziekenhuis. In bad, verticaal, hands-off, we doen het allemaal veel en graag. Voor een goede bevallingservaring is het zo belangrijk dat je keuzes maakt die bij jou passen. Of dat nu betekent dat je zo min mogelijk ondersteuning wilt of juist dat wij het voortouw nemen.

Wij kijken hoe we onze zorg het beste kunnen afstemmen en denken altijd in mogelijkheden

Wat verloskees bijzonder maakt; samen hebben Marije, Bente, Anna en Joyce meer dan 40 jaar werkervaring. Door deze te bundelen leren we van elkaar, houden we elkaar scherp, kunnen we onze werkzaamheden met elkaar afwisselen en is er genoeg tijd voor bijscholingen, cursussen en het verder ontwikkelen van onze praktijk en visie.