Caseload verloskunde: de beste werkwijze (vinden wij)

image

Meer dan standaard zorg

Verloskees werkt volgens de caseload-methode: een Nieuw-Zeelands concept met kleinschalige, een-op-een zorg als uitgangspunt. Omdat we dat niet alleen de beste manier vinden, maar ook de allerleukste.

Onze praktijk is bewust klein en we kiezen ervoor een beperkt aantal zwangere vrouwen en partners tegelijk te begeleiden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je altijd dezelfde verloskundige ziet en dat je ervan uit kunt gaan zij ook bij je bevalling is. We plannen een halfuur in voor de afspraken, zodat er naast de controles veel ruimte is voor andere onderwerpen.

Want je bent natuurlijk niet alleen een zwangere vrouw. Je bent ook je unieke zelf, met een heel leven eromheen. Je partner, eventuele andere kinderen, jullie werk en manier van leven spelen een grote rol bij het verloop van de zwangerschap en de bevalling. Daarom kijken we naar het grote plaatje. Het hele lichaam, het hele gezin en het hele proces van (opnieuw) ouders worden.

Pas dan weten we écht hoe het met jullie gaat en leren we jullie goed kennen. Zo vinden wij ons werk het leukst, maar het geeft jullie ook alle kans om je helemaal vertrouwd te voelen bij degene die je begeleidt tijdens een van de belangrijkste periodes van je leven.

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je vaste verloskundige er is bij jouw bevalling, maar het kan voorkomen dat dit een keer niet lukt. De andere twee verloskundigen zijn dan achterwacht en daarom leer je hen tijdens de zwangerschap ook kennen.

Vertel ons wat je wilt

Bij onze individuele manier van werken is het logisch dat we uitgaan van wat jij en je partner willen voor de zwangerschap en bevalling. Caseloading is reguliere zorg, maar in overleg kunnen we hierin aanpassen zodat jullie je er goed bij voelen.

Denken in mogelijkheden

We begeleiden vaak thuisbevallingen, maar gaan net zo lief met je mee naar het UMCG of het Martini Ziekenhuis. In bad, verticaal, hands-off, we doen het allemaal veel en graag. Voor een goede bevallingservaring is het zo belangrijk dat je keuzes maakt die bij jou passen. Of dat nu betekent dat je zo min mogelijk ondersteuning wilt of juist dat wij het voortouw nemen. Wij kijken hoe we onze zorg het beste kunnen afstemmen en denken altijd in mogelijkheden.

Caseloading in 5 punten

Nog even op een rijtje wat onze manier van werken inhoudt? Kort samengevat ziet caseload verloskunde er zo uit:

  • Reguliere verloskundige basiszorg met ruimte voor maatwerk.
  • Eén vaste verloskundige tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
  • Consulten met veel tijd voor persoonlijk contact.
  • Het hele gezin telt mee: we hebben aandacht voor jou, je partner en jullie baby.
  • Individuele keuzes voorop en zorg die daar zoveel mogelijk op is afgestemd.

Wat caseloading bijzonder maakt, maakt het gelijk zo geschikt voor iedereen. Want wie wil dat nou niet: een verloskundige die zich écht in jou verdiept en bij wie je de tijd krijgt om een band op te bouwen voordat ze je baby geboren ziet worden?

Wij kijken hoe we onze zorg het beste kunnen afstemmen en denken altijd in mogelijkheden

Om te kunnen doen waar we voor staan, begeleiden we een beperkt aantal zwangere vrouwen tegelijk. Dat betekent dat de praktijk soms vol zit.